Leadership - Presence - Effectiveness

In Company Workshops

Kies een bestaande workshop uit onze reeks hieronder of laat er een op maat maken rond jullie gewenste thema.

 

-  Verbindende communicatie op de werkvloer

-  Effectief en sensitief overtuigen

-  Vaardig samenwerken voor resultaat

 

Verbindende communicatie op de werkvloer
 

Zowel op het werk als in een krijgskunst gaat het om de interactie tussen mensen. Als twee mensen hard tegen elkaar aan duwen, kunnen zij geen kant meer op. Misschien dat je alsnog bereikt wat je wilt als je maar hard genoeg duwt, maar wat betekent dat voor de relatie?
In de Aikido filosofie gaat het om de intentie er samen uit te komen. Dat grondprincipe betekent dat je open blijft staan voor de ander, al ben je het er niet mee eens of krijg je weerstand. Je blijft in je eigen kracht. En vooral, je gaat nooit tegen de kracht van een ander in, maar beweegt mee. Zo hou je de ‘flow’ erin en kun je de situatie daadwerkelijk beïnvloeden in plaats van blokkeren.

Wat gaan we doen

Dat is mooi gezegd, maar hoe bereik je dat je meer gebalanceerd communiceert?
In deze workshop ga je via simpele fysieke oefeningen, gebaseerd op Aikido, ‘aan den lijve’ ondervinden wat een spannende situatie mentaal, emotioneel én fysiek met je doet. Dat geeft je direct inzicht van waaruit je kunt leren. Bewust van de signalen van je lijf als het spannend wordt, leer je die fysieke reacties op een constructieve manier in te zetten. Meer innerlijke balans uit zich vervolgens in je expressie naar buiten; in je communicatie dus.
Laat je inspireren om deze principes te gaan toepassen in je communicatie-stijl!


Resultaat
Een andere kijk op communicatie, een positieve boost, verbinding en veel plezier!
• Je hebt ontdekt wat je automatische reactiepatroon is bij weerstand en spanning;
• Je hebt de Aikido-manier ervaren vanuit innerlijke rust met weerstand en spanning te zijn;
• Je hebt gezien en ervaren hoe actief meebewegen je in staat stelt een situatie te beïnvloeden;
• Je hebt met de groep verkend wat dit voor je zouden kunnen betekenen in de praktijk.


Voor wie
De workshop is geschikt voor iedereen die op het zakelijk vlak zijn manier van communiceren eens op een andere manier onder de loep wil nemen. Prima in te zetten als teambuilding sessie of MT boost. De workshop wordt gegeven aan groepen vanaf 10 tot 50 personen. Tijdsduur: 1,5 of 2 uur.

Voorbereiding
Neem je open mind mee en doe casual kleding aan. (Dames: liever geen strakke rokjes en hoge hakken).
Alle fysieke oefeningen zijn voor iedereen te doen. Het gaat om het inzicht dat ze opleveren.

 

-------------------------------------------

Effectief en sensitief overtuigen

 

Wat is overtuigen? Gaat dat over de ander overtuigen van jouw gelijk? Of gaat het vooral ook om het luisteren, dat jouw visie en mening werkelijk beluisterd wordt en er daardoor openheid ontstaat om er bewust voor te kiezen of niet?
Betekent overtuigen als een rotsblok aan je mening vasthouden? Of kun je in je overtuiging ook open staan voor de anderen en je laten beïnvloeden? Wat voor beweging is daarin mogelijk?
In hoeverre is overtuigen leiden of verleiden bijna? Heeft het met draagvlak creëren te maken? En hoe zit het met de intentie achter jouw woorden?

 

Wat gaan we doen
Je wilt graag op een effectieve manier anderen kunnen overtuigen, maar daarbij niet ongevoelig zijn voor je omgeving. Ook wil je daarbij helderder en transparanter communiceren en feedback kunnen geven en ontvangen. Hoe kun je je stabiliteit bewaren als je weerstand ontmoet?
In dit ervaringsgerichte programma krijg je met simpele fysieke oefeningen inzicht in jouw manier van overtuigen en je reacties op weerstand. Met jezelf als vertrekpunt leer je hoe je om kan gaan met de krachten die spelen door met de ‘Aikido-manier’ te oefenen. Luisteren, mensgericht overtuigen, tact, sensitief gedrag, zelfsturing en flexibiliteit zijn belangrijke elementen voor effectief overtuigen.

 

Resultaat
Aan het eind van deze workshop ben je in staat je eigen blokkades bij overtuigen te doorbreken. Je hebt je eigen overtuigingskracht versterkt en weet de flow in het gesprek te houden bij weerstand. Je begrijpt dat vasthouden aan een win-win intentie het beste resultaat oplevert en weet hier ook aan vast te houden bij onverwachte wendingen.

 

Voor wie
De workshop is geschikt voor iedereen die op het zakelijk vlak zijn overtuigingskracht wil vergroten en op een andere manier onder de loep wil nemen. Prima in te zetten als teambuilding sessie of MT boost. De workshop wordt gegeven aan groepen vanaf 10 tot 50 personen. Tijdsduur: 1,5 of 2 uur.

 

Voorbereiding
Neem je open mind mee en doe casual kleding aan. (Dames: liever geen strakke rokjes en hoge hakken).
Alle fysieke oefeningen zijn voor iedereen te doen. Het gaat om het inzicht dat ze opleveren.

 

---------------------------------------------------

Vaardig samenwerken voor resultaat

 

Is goed teamwork een kwestie van vaardige individuen of ontstaat goed teamwerk als vaardige individuen zich met elkaar weten te verbinden?
Hoe maak jij contact met anderen? En hoe ga je om met meningsverschillen? Hoe luister je naar elkaar en stem je af? Wat is jouw effect op anderen en hoe bereik je met elkaar jullie doelen? Dit zijn allemaal thema’s die een grote rol spelen bij de effectiviteit van een team.

 

Wat gaan we doen
Met behulp van simpele fysieke oefeningen ga je met elkaar ontdekken hoe je elkaar beïnvloedt, maar ook blokkeert. Je gaat werken met thema’s als grenzen stellen, omgaan met conflicten, vanuit verbinding samenwerken en focus en concentratie vasthouden.
Met elkaar fysiek aan de slag gaan, doet iets met een team. Het effect van goede afstemming en efficiënt gebruik van energie en niet nog harder duwen en trekken (wat vaak automatisch gebeurt) wordt direct duidelijk.

 

Resultaat
Aan het eind van deze workshop ben je met elkaar beter in staat om:
• energie te behouden en vanuit ontspanning met elkaar te werken;
• op elkaar te reageren vanuit zelfvertrouwen;
• constructief grenzen te stellen;
• conflictsituaties te hanteren;
• met meer focus en concentratie te werken;

 

Voor wie
De workshop is geschikt voor teams die hun gezamenlijk performance willen verbeteren en vaardiger met elkaar willen samenwerken. De workshop wordt gegeven aan groepen vanaf 10 tot 50 personen. Tijdsduur: 1,5 of 2 uur.
 

Voorbereiding
Neem je open mind mee en doe casual kleding aan. (Dames: liever geen strakke rokjes en hoge hakken).
Alle fysieke oefeningen zijn voor iedereen te doen. Het gaat om het inzicht dat ze opleveren.