Leadership - Presence - Effectiveness
 

Anita Paalvast

Anita is trainer, coach en consultant in veranderprocessen. Zij ondersteunt managers en teams bij het vergroten van hun effectiviteit in communicatie, leiderschap en samenwerking.


Het is haar passie om mensen hun innerlijke kracht te laten ontdekken en inzetten via hun fysieke intelligentie, een dimensie die steeds meer aan terrein wint op gebied van gedrags- en cultuurverandering in organisaties.

 

Het is Anita’s overtuiging dat de mens meer is dan een wandelend hoofd met kennis. Succesvol werken en leiderschap is een manier van zijn. Door hoofd (ratio), hart (emotie) en buik (intuïtie) te integreren in ons werkende leven, is blijvende verandering werkelijk mogelijk en kun je op een praktische en constructieve manier de uitdagingen van de huidige tijd aan gaan.

 

Opleiding en professionele achtergrond

Anita beoefent de Japanse krijgskunst Aikido sinds 1992 en is een van de weinige vrouwen in Nederland met een vierde graad zwarte band. Zij heeft regelmatig stages en trainingen gevolgd op het raakvlak van Aikido, persoonlijke ontwikkeling en leiderschap (o.a. level 1&2 en retreat Conscious Embodiment van Wendy Palmer – 2009/2014 en het Embodied Leadership programma van het Strozzi Institute - 2012). In 2011 heeft zij haar coachingsopleiding, Newfield’s Certified Coach Training Programme, afgerond.

 

Anita heeft een studie Economisch Linguïstisch (HES Rotterdam - 1992) en een postdoctorale opleiding bedrijfspsychologie in het Frans gevolgd (Universiteit François Rabelais, Tours, Frankrijk - 1994). Na werkzaam te zijn geweest in de export bij Vetus den Ouden, een groothandel in boat equipment (1995-1999), heeft zij een internationale carrière opgebouwd bij ABN AMRO als operational risk manager (1999-2008). Zij heeft risk assessments gedaan in alle lagen van de organisatie en in verschillende landen, van New York tot Tokyo. Ze groeide door tot Vice-President, waarbij ze als lid van het Management Team van Operational Risk Europa leiding gaf aan een team risk managers.

 

Sinds 2009 is Anita zelfstandig gevestigd en combineert zij haar ervaring in het bedrijfsleven met haar jarenlange ervaring en training op de aikidomat. Zij brengt hiermee haar passie en visie tot leven dat de universele principes en de levensfilosofie achter het Aikido zeer bruikbaar zijn in organisatie contexten. Haar stijl is subtiel en krachtig.
 

Lees meer over Anita:

Interview door Amiry Shawky
Interview voor Volkskrant banen