Leadership - Presence - Effectiveness

 

Doel?

Je wilt graag effectief zijn, maar ook je communicatie verbeteren, met plezier en aandacht bezig zijn en zo tot je beoogde resultaten komen. Van prettiger samenwerken, begripvol onderhandelen, verbeteren van resultaten, tot daadkrachtiger leiding geven en ruimte kunnen geven en nemen. Dit lijkt vaak onverenigbaar, maar is het niet.

De basisprincipes om dit te bereiken vormen het fundament van alle programma’s van Aikido@Work:
• Werken vanuit rust, openheid, innerlijke kracht en balans
• Werkelijk contact maken
• Meebewegen en eigen richting geven
• Respectvol naar jezelf en de ander tot je doel komen

 

Hoe? 

Vanuit de principes en de ervaring van de Japanse krijgskunst aikido leer je je houding en balans in moeilijke situaties te verbeteren. Je leert om te gaan met de krachten die spelen, zowel die van jezelf als die van de ander. Hierdoor zul je beter in staat zijn helder en rustig te blijven en zo te communiceren. Je kunt je (gezamenlijke) doel behalen op een manier die respectvol is naar jezelf en naar de ander.

 

In alle programma’s staat de ervaring centraal met lichte fysieke oefeningen, toegankelijk voor iedereen. De fysieke situatie als uitvergrote versie en metafoor van de dagelijkse praktijk die zich voortdurend voordoet in allerlei gradaties.
Dit wordt afgewisseld met reflectie, gesprekken en uitwisseling van praktijksituaties. Ook in de coaching vindt continue een wisselswerking plaats tussen de fysieke insteek en reflectie.

 

Voor wie? 

Medewerkers, managers, management teams, ondernemers, teams, verkopers, iedereen die erin geïnteresseerd is vernieuwende vaardigheden en perspectieven te leren om met spanningen in het dagelijkse werk om te gaan.


Meer over mogelijke diensten >

Meer over aikido >
 

Meer weten?

Bel of E-mail nu voor een vrijblijvende afspraak


‘Aikido integrates mind, body and spirit into harmonious relationship and inspired action. Because the art is physical it serves as an especially powerful learning metaphor for highly intellectual corporate environments.’

- Chris Thorsen